DEMOSTRATIE AFGHAANSE GEMEENSCHAP IN DEN HAAG

Dinsdag 24 april 2012

  14-16 00 uur

 

Op dinsdag 24 april 2012 gaat de Afghaanse gemeenschap een protestmanifestatie voeren tegen de politiekgekleurd en streng asielbeleid van minister van Leers tegen de uitgeprocedeerde Afghaanse asielzoekers.

-          De minister weigert een pardon uit te spreken voor alleenstaande minderjarige kinderen waar onder tientallen Afghaanse kinderen. De Groen Links Tweede Kamerlid heer Toufik Dibi vraagt de minister om een generaalpardon voor asielzoekende kinderen.

-          De minster verzet zich tegen de brief en actie van burgemeester van Giessenlanden tegen de uitzetting van Rafiq Naibzay.

-          De minister weigert een gesprek te hebben met de vertegenwoordigers van Afghaanse gemeenschap (UvAViN) .

-          De minister negeert zijn bijzondere functie om “schrijnende gevallen” te beoordelen op basis van de asielwet. Onder deze beschrijving komen  mensen in een bijzondere omstandigheden in aanmerking voor een verblijfsvergunning.

 

De Unie van Afghaanse Vereniging in Nederland (UvAViN) in samenwerking met tientallen andere Afghaanse zelforganisaties en honderden Afghaanse vluchtelingen en asielzoekers in Nederland gaan demonstreren op dinsdag 24 april 2012 tegen het strenge asielbeleid van minister Leers.

In de demonstratie gaan honderden Afghanen waaronder de gezinsleden van asielzoekers eisen dat de Tweede Kamer, de regering, voornamelijk de minister van Vreemdelingen en asiel Van Leers stoppen met de uitzitting van Afghaanse asielzoekers. Ze gaan de Nederlandse autoriteiten vragen om een pardon voor alle Afghaanse asielzoekers waaronder kinderen, vrouwen en mensen die langer dan 14 jaar in een uitzichtloze situatie zitten. Wij willen het dossier van Afghaanse asielzoeker onder artikel 1-F op een individuele basis herzien worden.

 

De Afghaanse zelforganisaties vertegenwoordigen duizenden Afghanen in Nederland. Ze vinden Afghanistan nog niet stabiel en veilig om mensen terug te laten keren.

Wij gaan onze steun betuigen voor bovengenoemde acties tegen de uitzitting van Afghaanse asielzoekers.

 

Wij vragen alle Nederlandse organisaties, asieladvocaten, Vluchtelingen werk Nederland en Amnestie International Nederland, hun steun te betuigen aan onze rechtvaardige eisen.

Aan het einde van de manifestatie gaan de actievoerders een petitie overhandigen aan de vertegenwoordigers van Algemene commissie voor immigratie en Asiel van Tweede Kamer.

 

De manifestatie begint om 14.00 uur op het Plein voor het gebouw van de Tweede kamer in Den Haag en eindigt om 16:00 uur.

 

Abe Lenstrahof 9, 6833 LT Arnhem, Tel: 06-55176066 

Website: www.uvavin.nl E-mail: info@uvavin.nl KvK No: 09138577 Giro: 9696943