Persbericht, 10 november 2015:

 

Demonstratie tegen uitzetting van Afghaanse Vluchtelingen uit Europese landen en de gruweldaden van ISIS en de Taliban in Afghanistan.

 

 

Dinsdag 10 november 2015 vindt er om 13:00 en grote demonstratie plaats op het plein van het Nederlandse parlementsgebouw in Den Haag.   De demonstratie gaat om 13:00 uur in de middag van start en  wordt voortgezet tot  15:00 uur .

 De organisatoren die grotendeels uit verschillende Afghaanse verenigingen in Nederland bestaan, willen vooral hun stem laten horen over de uitzetting en deportatie van Afghaanse vluchtelingen uit Nederland en andere Europese landen.

 

Tijdens de opkomst wordt er ook geprotesteerd tegen de toenemende gruweldaden van ISIS en de Taliban in Afghanistan.

Het aantal burgers die dagelijks in Afghanistan op barbaarse wijze wordt omgebracht door de Taliban neemt met de dag toe.  In de afgelopen decennia zijn de Taliban verantwoordelijk geweest voor de dood van duizenden burgers en voor ontelbare gevallen van mensenrechtenschending.

 

Niet zo lang geleden hebben de Taliban zich schuldig gemaakt aan massamoord, plundering en groepsverkrachtingen in Kunduz, een provincie ten noorden van Afghanistan. Daar blijft het echter niet bij. Het meest recente misdaad tegen de menselijkheid werd door de terroristische organisatie uitgevoerd op 05 oktober, toen een negentienjarige meisje in het openbaar werd gestenigd door deze groepering.

 De terroristische organisatie zorgt dagelijks voor onmenselijke taferelen in het land en wint steeds meer terrein.   Een zeer zorgwekkende situatie waar zo spoedig mogelijk een halt aan toegeroepen moet worden!   Dat hopen de deelnemers deels met deze demonstratie te kunnen doen.

Aan het eind hopen de demonstranten alle stemloze mensen die in Afghanistan onderdrukt worden en in erbarmelijke situaties moeten leven een stem te kunnen geven.  Het moet niet vergeten worden dat de Afghaanse bevolking dagelijks moeten lijden door dezelfde terroristische organisatie die medeverantwoordelijk is geweest voor de aanslagen van 09 september 2001 en tientallen andere aanslagen in Europa nadien.

De deelnemers aan de demonstratie zullen een petitie tekenen waarin de voorgenoemde zaken gedetailleerd is opgenomen. De petitie wordt overhandigd aan het Nederlandse parlement. Ook mensenrechtenorganisaties zullen hier een kopie van ontvangen.